miercuri, 27 iunie 2018

Melcisori din foietaj

Un desert rapid, asa, ca pentru mijlocul saptamanii.
Aveti nevoie de: 1 aluat foietaj decongelat, zahar brun, zahar pudra.
Aluatul de foietaj se desface pe masa si se presara deasupra zahar brun, cat sa fie pe intreaga suprafata. Apoi incepeti sa rulati aluatul dinspre exterior spre interior: o data de la stanga la dreapta, o data de la dreapta la stanga.
Se ruleaza pana ajungeti la mijloc.
Aluatul rulat se inveleste in folie si se tine la congelator 20-25 minute.
Apoi se feliaza la circa 0.5 cm.
Feliile se asaza in tava invelita in hartie de copt.
Tava se da la cuptor (preincalzit) la 180 grade pentru 20-25 minute (pana se rumenesc). Dupa ce se scot se lasa la racit 15 minute, apoi deasupra se presara zahar pudra.
In loc de zahar pudra, se poate folosi crema de ciocolata sau chiar dulceata.
POFTA BUNA!!!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu