Un deliciu!
Aveti nevoie de: 100 gr mac, 100 gr migdale, 3 oua, 1/2 pliculet praf de copt, 70 gr zahar, 25 ml lapte. Pentru crema aveti nevoie de: 200 ml lapte, 2 linguri faina, 1 esenta de vanilie, 75 gr mac, 75 ml apa, 120 gr unt, 50 gr zahar pudra, coaja de la 1/2 lamaie. Pentru decor: fulgi de ciocolata.
Migdalele se toaca la robot.
Acestea se adauga intr-un bol, alaturi de mac si praful de copt.
Galbenusurile se separa de albusuri si se mixeaza bine cu zaharul.
Apoi se adauga laptele si se continua mixarea pana la incorporare.
Albusurile se mixeaza pana obtineti o bezea tare.
Albusurile batute se adauga treptat peste galbenusuri si se amesteca cu galbenusurile batute, incet, pentru a pastra compozitia cat mai aerata.
Apoi se adauga si amestecul de mac si se amesteca usor cu lingura.
Compozitia obtinuta se toarna intr-o tava invelita in hartie de copt, se niveleaza si se da la cuptor (preincalzit la 180 grade) pentru 18-20 minute.
Intre timp pregatiti crema: 100 ml lapte se amesteca cu faina. Restul de lapte se pune intr-un ibric, pe foc: cand laptele incepe sa fiarba, se adauga peste el amestecul de lapte cu faina si se amesteca, la foc mic, pana cand compozitia incepe sa se ingroase, apoi se ia vasul de pe foc.
Macul se amesteca cu apa.
Apoi se pune cateva minute intr-un vas pe foc mic, amestecand des.
Untul moale se mixeaza bine cu zaharul pudra.
Peste untul mixat se adauga compozitia racita cu lapte si cea cu mac, dar si esenta de vanilie si se amesteca pana la incorporare.
Optional puteti adauga si putina coaja rasa de lamaie.
Crema se adauga peste blatul racit si se niveleaza.
Deasupra se decoreaza cu fulgi de ciocolata.
Se lasa la rece 2-3 ore inainte de a felia.
POFTA BUNA!!!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu