Daca tot e ziua Italiei azi, se impun niste paste.
Pentru aceasta reteta aveti nevoie de: circa 250 gr spirale, 3-4 ardei copti, 2 cepe rosii, 200 gr passata de rosii, 2-3 lingurite de otet balsamic, sare, piper, rozmarin.
Ardeii copti se curata de partea prajita si de samburi si se scalda in sosul de otet, apa si zahar (pregatit dupa gust): se lasa cam o ora in acest sos.
Pastele se pun la fiert in apa cu putina sare, conform timpului indicat pe ambalaj.
Ardeii se pun la robot impreuna cu ceapa curatata si taiata bucati si se mixeaza bine.
Compozitia obtinuta se toarna intr-o tigaie, pe foc si se condimenteaza cu sare si piper, dupa gust.
Se amesteca si se lasa pe foc 2-3 minute, apoi se adauga passata de rosii.
Se amesteca pana la omogenizare, apoi se adauga si otetul balsamic.
Se amesteca pana la incorporare.
Se adauga si pastele fierte si scurse de apa.
Se adauga si o jumatate de cana de apa in care au fiert pastele si se amesteca bine cu lingura. Deasupra se presara niste rozmarin si sunt gata de devorat.
POFTA BUNA!!!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu