Aveti nevoie de: 100 gr faina alba, 60 gr zahar brun, coaja si zeama de la 1/2 lamaie, 40 ml ulei de floarea soarelui, 50 ml apa, 1/2 plic praf de copt, esenta de lamaie, 200 ml frisca vegetala, colorant galben.
Intr-un vas incapator se amesteca cu telul faina, zaharul si uleiul.
Apoi se adauga coaja rasa de lamaie si se stoarce si zeama de lamaie.
Se amesteca bine, apoi se adauga, pe rand, apa: dupa incorporare, se adauga praful de copt, apoi esenta de lamaie (eu am folosit 1/2 dintr-o fiola).
Dupa incorporare, se ia compozitie cu lingura si se pune in forme.
Tava cu briose se da la cuptor (preincalzit) la 180 grade pentru 20-25 minute.
Dupa ce se scot din cuptor, se lasa la racit.
Apoi frisca se bate cu mixerul (daca aveti smantana pentru frisca neindulcita, se adauga 1-2 linguri de zahar pudra in ea) pana se intareste; apoi se adauga niste colorant galben si se mixeaza pana la incorporare.
Briosele racite se decoreaza cu frisca cu ajutorul unui pos.
Si sunt gata pentru a fi devorate de pofticiosi.
POFTA BUNA!!!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu