miercuri, 2 mai 2018

Cuiburi de spaghete cu sos de ricotta si busuioc

Aveti nevoie de: 200 gr spaghete, 250 gr ricotta, 10 frunze de busuioc, 50 gr parmezan ras, 50 ml ulei de masline, sare, piper, 200 gr rosii cherry, 1 catel usturoi, 2linguri ulei.
Pastele se fierb in apa cu putina sare, conform timpului de pe ambalaj.
Ricotta se pune in blender impreuna cu frunzele verzi de busuioc.
Peste ele se adauga parmezanul ras, 50 ml ulei de masline si se condimenteaza cu sare si piper, apoi se mixeaza bine toate impreuna.
Intr-o tigaie pe foc se pun 2 linguri de ulei de masline in care se adauga usturoiul intreg, curatat.
Dupa 1 minut se adauga peste usturoi rosiile spalate si taiate in doua fiecare.
Se condimenteaza cu putina sare si se amesteca, lasandu-le pe foc pana se inmoaie. Se iau de pe foc, se indeparteaza usturoiul si se adauga pastele fierte si scurse de apa, dar si crema de ricotta.
Se amesteca cu lingura, adaugand si 3-4 linguri din apa in care au fiert pastele.
Cu ajutorul furculitei se formeaza cuiburi din spaghete si se asaza pe platou pentru servire.
POFTA BUNA!!!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu