joi, 3 mai 2018

Minicaracatite din crenvusti

Cand ai copii (chiar si din "imprumut" - adica ai rudelor apropiate) iti dai seama ce multe inveti sa faci pentru ei. Asa e si cu reteta aceasta: e de efect pentru copii, garantat.
Aveti nevoie de: 8 crenvusti, 50 gr faina alba, 50 gr faina de malai, 1 ou, 100 ml lapte, 1/2 pliculet praf de copt, un varf de cutit de sare, 3-4 linguri ketchup, ulei pentru prajit.
Crenvustii se taie in doua fiecare, pentru a obtine 16 bucati. Apoi la fiecare bucata se taie capatul rotunjit in doua (pe o lungime de circa trei sferturi), se suceste putin si se taie inca o data in doua, apoi inca o data.
Intr-un vas se adauga restul ingredientelor (in afara de ulei) si se amesteca bine cu telul, pana la omogenizare.
Intr-o tigaie se pune ulei la incins.
Fiecare bucata de crenvusti se trece cu capatul intreg prin compozitia obtinuta.
Si apoi se pune in uleiul fierbinte, la prajit.
In uleiul fierbinte capatul taiat al bucatii de crenvusti se rotunjeste si va arata ca niste tentacule de caracatita.
Optional, din masline negre puteti taia mici bucatele pentru a face ochii si gura caracatitelor, care se lipesc cu maioneza cu ajutorul unei scobitori.
POFTA BUNA!!!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu