Aveti nevoie de: 800 gr cartofi, 1 ceapa, 4 oua, sare, piper, ulei.
Cartofii se curata de coaja si se taie cuburi.
Se pun la fiert in apa cu sare si se lasa pana incep sa se inmoaie, apoi se scurg de apa.
Ceapa se curata si se toaca marunt: se pune la calit in putin ulei, intr-o tigaie adanca. Dupa ce devine sticloasa, se adauga cuburile de cartofi.
Se amesteca cu lingura, lasandu-i 3-4 minute sa se caleasca impreuna cu ceapa.
Intre timp ouale se sparg intr-un bol si se bat cu furculita, condimentandu-le bine cu sare si piper.
Ouale batute se adauga apoi in tigaie, peste cartofi.
Se lasa pe foc 10 minute la foc mic, cu capacul pus, agitand din cand in cand tigaia, pentru a nu lasa compozitia sa se lipeasca.
Apoi se rastoarna pe capac si se pune inapoi in tigaie, ca sa se prajeasca si cealalta parte.
Se lasa pe foc inca 10 minute, tot cu capacul pus.
Apoi se rastoarna tot cu ajutorul capacului sau direct pe o farfurie plata.
POFTA BUNA!!!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu