marți, 15 mai 2018

Cornuri impletite

Afara ploua, deci e vreme buna de gatit :)
Aveti nevoie de: 150 ml lapte, 200 ml smantana pentru frisca, 125 g zahar, 1 ou, 500 gr faina alba, 1 plic drojdie uscata, 1 plic zahar vanilat, zahar pudra.
Laptele si smantana pentru frisca se pun intr-un ibric, pe foc.
Cand incep sa apara mici bule pe margine, luati vasul de pe foc si turnati lichidul intr-un bol incapator, peste care se adauga drojdia.
Se amesteca cu furculita, apoi se adauga zaharul si zaharul vanilat.
Se amesteca putin cu furculita, apoi se adauga si oul.
Se amesteca, iar dupa omogenizare se adauga, pe rand, faina alba.
Se amesteca cu furculita pana se ingroasa compozitia, apoi se rastoarna pe masa presarata cu faina: se framanta bine pana se obtine o compozitie elastica si omogena, apoi se formeaza o bila care se pune intr-un vas presarat cu putina faina.
Se acopera cu folie alimentara si se lasa la dospit pana isi dubleaza volumul (aproximativ 2 ore).
Apoi se rastoarna pe masa presarata cu faina si se intinde cu sucitorul intr-un dreptunghi: acesta se taie fasii cu feliatorul de pizza.
Fasiile se taie apoi in doua, pe lungime.
Se iau cate trei fasii, se lipesc la un capat, apoi se impletesc pana la celalalt capat, unde iar se lipesc bine prin presare.
Impletiturile se asaza in tava invelita in hartie de copt, lasand spatiu intre ele, pentru ca vor creste: se acopera cu folie alimentara si se mai lasa o jumatate de ora la dospit. Apoi se dau la cuptor pentru 25 minute la 180 grade.
Dupa ce se scot, se ung cu apa cu ajutorul unei pensule (ca sa ramana pufoase), apoi deasupra se presara zahar pudra.
POFTA BUNA!!!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu