joi, 17 august 2017

Cornulete sarate

O reteta vazuta pe net, deci era musai de incercat.
Aveti nevoie de: 150 gr iaurt simplu, 150 gr crema de branza, 1 plic praf de copt, 1/2 lingurita sare, 3 linguri ulei de floarea soarelui, circa 300 gr faina alba, 2 galbenusuri de ou.
Iaurtul se amesteca bine cu crema de branza.
Se adauga uleiul si sarea si se amesteca pana la incorporare.
Apoi se adauga pe rand faina, amestecata inainte cu praful de copt. Daca vi se pare prea moale aluatul, puneti ceva mai mult decat cele 300 gr recomandate.
Se amesteca bine, apoi se rastoarna pe masa presarata cu putina faina si se framanta aluatul pana se tine bine.
Se intinde cu sucitorul in foaie subtire (aproximativ) dreptunghiulara, apoi se taie in doua pe mijloc: fiecare jumatate se taie in triunghiuri cu varful ascutit.
Fiecare triunghi se ruleaza incepand de la baza spre varf.
Cornuletele astfel obtinute se asaza intr-o tava invelita in hartie de copt: se ung cu galbenus de ou batut cu furculita cu putina sare.
Tava se da la cuptor (preincalzit) la 180 grade pentru 30 minute.
Sunt ideale la micul dejun cu iaurt sau se pot taia in doua si se fac niste mini sandwich-uri delicioase.
POFTA BUNA!!!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu