luni, 14 august 2017

Ciorba de fasole verde

Aveti nevoie de: 500 gr pastai fasole, 1 ceapa, 1/2 ardei gras, 1 morcov, 1/2 telina mica, 300 gr passata de rosii, 2 catei usturoi, 1 lingura faina alba, 1-2 linguri smantana, 3-4 linguri otet, sare, 1 lingura ulei, patrunjel verde.
Pastaile de fasole se spala, se curata de capete si se rup in 2-3 fiecare.
Morcovul si telina se curata si se taie cubulete, apoi se pun in 2.5 litri apa cu putina sare, la fiert.
Dupa ce incep sa se inmoaie, se adauga si pastaile de fasole.
Intre timp se curata ceapa si usturoiul si se toaca marunt, iar ardeiul se spala si se taie cubulete.
Intr-un alt vas se pune uleiul, iar cand acesta este fierbinte se adauga ceapa, usturoiul si ardeiul, la calit.
Dupa ce ceapa devine sticloasa, se adauga o lingura de faina alba si se amesteca.
Dupa incorporare, se adauga si passata de rosii, apoi smantana si se amesteca, lasand totul pe foc inca 2-3 minute.
Dupa ce fasolea este fiarta, se adauga compozitia cu smantana si se amesteca bine, pana la omogenizare. Se mai adauga sare, la nevoie.
Se adauga otetul, pe rand, dupa cat va place de acra, iar la final se adauga si patrunjelul verde tocat marunt. 
Se serveste calduta sau rece, dar neaparat cu ardei iute :)
POFTA BUNA!!!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu