duminică, 20 august 2017

Cheesecake cu lapte de cocos

Maratonul de o saptamana de retete nu se putea incheia decat cu reteta pentru o prajitura.
Asa ca aveti nevoie de: 1/2 pachet biscuiti digestivi, 100 gr unt, 1 conserva lapte de cocos (400 ml), 1 lingura fulgi de cocos, 125 gr zahar, 1 pliculet zahar vanilat, 1/2 lingurita esenta de vanilie, 200 gr ricotta, 1 lingura miere, 1 pliculet gelatina, 100 ml frisca, fulgi de ciocolata.
Pliculetul de gelatina se pune in 100 ml apa la inmuiat, apoi se pune pe foc, amestecand pana se topeste.
Laptele de cocos se toarna intr-un ibric care se pune pe foc pana se infierbanta (fara sa fiarba).
Peste el se adauga gelatina si se amesteca. Se opreste focul si se lasa deoparte, la racit.
Biscuitii se rup in bucati si se pun in blender, impreuna cu untul (scos cu 10 minute inainte de folosire de la frigider).
Se toarna apoi intr-un bol, unde se amesteca cu 1 lingura fulgi de cocos si zaharul vanilat.
Se amesteca pana la incorporare, apoi se toarna in tava cu fund detasabil, apasand bine si niveland cu lingura.
Tava se tine la frigider pana pregatim crema.
Ricotta se mixeaza cu 1 lingura de miere, 125 gr zahar si 1/2 lingurita esenta de vanilie.
Peste ricotta se adauga frisca batuta, apoi laptele de cocos racit si se amesteca bine, pana la omogenizare.
Crema se toarna peste blatul de biscuiti si se da la rece cel putin 5 ore (cel mai bine de seara pana dimineata).
Dupa circa 3 ore, se adauga deasupra niste fulgi de ciocolata.
Si e un deliciu.
POFTA BUNA!!!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu