duminică, 24 noiembrie 2019

Gogoși la cuptor

Aveți nevoie de: 250 ml lapte călduț, 1 plic drojdie uscată, 80 gr zahăr, 80 ml ulei floarea soarelui, 2 ouă, 1 plic zahăr vanilat, 70 gr amidon, 600 gr făină albă 000, zahăr pudră.
Într-un bol se pune laptele, drojdia și zahărul.
Se amestecă cu lingura, apoi se adaugă uleiul.
Se adaugă și ouăle și zahărul vanilat.
Se amestecă cu lingura până la omogenizare.
Apoi se adaugă amidonul.
Se amestecă, iar după încorporare se adaugă, pe rând, făina albă.
După ce se adaugă cel puțin jumătate din cantitatea de făină, compoziția se răstoarnă pe masa presărată cu făină albă.
După ce se încorporează toată făina, se formează o bilă care se pune în bol și se lasă acoperit la dospit 1 oră.
Apoi aluatul se întinde pe masă cu sucitorul.
Cu ajutorul unei forme metalice mari se taie cercuri, iar mijlocul se taie cu o formă mică.
Gogoșile se așază în tavă învelită în hârtie de copt.
Se acoperă cu un ștergar și se lasă la dospit 45 minute.
Apoi tava se dă la cuptorul preîncălzit la 180 grade pentru 15-20 minute. După ce se scot se ung cu apă, cu pensula.
Deasupra se presară zahăr pudră.
POFTĂ BUNĂ!!!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu