miercuri, 13 noiembrie 2019

Prăjitură cu banane și ciocolată

Aveți nevoie de: 4 banane, 1 lămâie, 120 gr unt (la temperatura camerei), 120 gr zahăr brun, 2 ouă, 200 gr făină albă 000, 1 plic praf de copt, 1 tabletă de ciocolată, un vârf de sare.
Trei banane se taie feliuțe.
Peste ele se stoarce lămâia și se pisează bine cu furculița.
Într-un alt bol se pune untul și se adaugă zahărul brun.
Se mixează până la omogenizare, apoi se adaugă ouăle.
Se mixează până la încorporare, apoi se adaugă un vârf de sare și bananele pisate.
Se mixează bine, apoi se adaugă făina cernută amestecată cu praful de copt.
Se amestecă cu lingura până la încorporare, apoi se adaugă cam 3 sferturi din ciocolata tăiată cubulețe (eu am folosit ciocolată albă).
Se amestecă până la încorporare.
Compoziția se toarnă într-o tavă de cozonac învelită în hârtie de copt și se nivelează.
Banana rămasă se curăță de coajă și se taie în două pe lungime: cele două jumătăți se așază deasupra și se presară restul cubulețelor de ciocolată.
Tava se dă la cuptorul preîncălzit la 180 grade pentru 60 minute.
Se lasă la răcit cam 30 minute înainte de a o felia.
POFTĂ BUNĂ!!!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu