luni, 2 decembrie 2019

Chec pufos în două culori

Afară ninge, așa că ne putem îndulci în casă.
Pentru această rețetă aveți nevoie de: 5 ouă, 130 gr zahăr, 1 vârf sare, 70 ml lapte, 50 ml ulei floarea soarelui, 150 gr făină albă 000, 1 linguriță zeamă de lămâie, 1 lingură cacao.
Ouăle se sparg, separând albușurile de gălbenușuri.
Gălbenușurile se bat cu telul, adăugând treptat, zahărul, apoi și sarea.
După încorporare, se adaugă laptele.
După încorporare, se adaugă uleiul.
După încorporare, se adaugă făina albă cernută.
Se amestecă până la încorporare.
În alt bol se mixează albușurile, adăugând zeama de lămâie.
Se adaugă 2-3 linguri de albușuri bătute în compoziția de gălbenușuri.
Se amestecă până la încorporare, apoi compoziția de gălbenușuri se toarnă peste albușurile bătute.
Se amestecă cu telul până la omogenizare, apoi compoziția se împarte în două: într-una din jumătăți se adaugă pudra de cacao.
Se amestecă până la încorporare.
Într-o formă rotundă guguluf unsă cu unt și presărată cu făină se adaugă 1 lingură de compoziție albă, în mijlocul acesteia se adaugă 1 lingură de compoziție cu cacao. Apoi iar 1 lingură de compoziție albă.
Se continuă până se pune toată compoziția în tavă. Apoi se ia un băț de frigărui și se fac cercuri în compoziție.
Guguluful se pune într-o tavă mai mare în care se toarnă apă fierbinte care să ajungă până la jumătatea formei guguluf și se dau la cuptorul preîncălzit la 160 grade pentru 45 minute.
Se poate și răsturna.
Și se poate devora în liniște.
POFTĂ BUNĂ!!!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu