Într-un bol se sparg ouăle, peste care se adaugă zahărul și uleiul.
Se mai adaugă coaja rasă de lamâie și praful de copt și se amestecă. Apoi se adaugă, pe rând, făina albă.
După ce se încorporează cel puțin jumătate din făină, se răstoarnă pe masă și se adaugă, tot pe rând, restul de făină.
Apoi se taie un pătrat mai mare din hârtie de copt care se întinde pe masă: se iau cam 2/3 din aluat, se așază pe aceasta și se întinde cu sucitorul.
Foaia de aluat se răstoarnă, cu tot cu hârtie de copt, în tava rotundă unsă cu puțin unt.
Se apasă pe fund și pe lateral, îndepărtând hârtia de copt. De jur-împrejur se taie surplusul, pentru a fi uniform.
În mijloc se întinde dulceața și se nivelează.
Restul de aluat se întinde pe masă și se taie fâșii cu feliatorul.
Fâșiile se aranjează deasupra tartei oblic, apoi și de jur-împrejur.
Tava pe care am folosit-o eu nu este foarte înaltă, așa că mi-a rămas puțin aluat din care am făcut și 2 mini-tarte.
Se dă la cuptorul preîncălzit la 180 grade pentru 35-40 minute.
Se lasă la răcit o jumătate de oră înainte de feliere.
POFTĂ BUNĂ!!!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu