luni, 4 noiembrie 2019

Chec pufos cu dovleac

Aveți nevoie de: 3 ouă, 50 gr dovleac, 30 ml ulei floarea soarelui, 50 gr făină albă 000, 30 gr zahăr.
Dovleacul se coace la cuptor până se înmoaie, apoi se mixează la robot.
Se separă ouăle: gălbenușurile se pun într-un bol și peste ele se pune dovleacul.
Se amestecă cu telul.
Apoi se adaugă uleiul și se amestecă.
După omogenizare, se adaugă făina albă cernută.
Se amestecă până la omigenizare.
Separat albușurile se bat spumă tare, adăugând treptat zahărul.
Se adaugă 2 linguri de albuș bătut peste compoziția cu dovleac.
Se amestecă până la omogenizare, apoi se toarnă totul peste albușurile bătute.
Se amestecă până la omogenizare.
Se ia o tavă rotundă cu fund detașabil peste care se pune hârtie de copt. Se pune o fâșie de hârtie de copt și pe margine. Apoi tava se învelește în folie de aluminiu.
Compoziția se toarnă în tavă și se nivelează. Tava se așază într-o tavă mai mare în care se toarnă circa 1,5 litri apă caldă.
Tava se dă la cuptorul preîncălzit la 190 grade pentru 50 minute.
Se scoate tava mică din apă și se scoate prăjitura, îndepărtând hârtia de copt.
POFTĂ BUNĂ!!!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu