vineri, 22 noiembrie 2019

Paste cu ceapă și pesmet

Aveți nevoie de: 300 gr paste (tortiglioni), 2 cepe albe, 4 linguri pesmet, 100 ml vin alb, 4 linguri ulei măsline, parmezan ras, sare.
Pastele se pun la fiert în apă cu sare, conform timpului de pe ambalaj.
Într-o tigaie pe foc se pun 2 linguri de ulei și pesmetul.
Se prăjește câteva minute, amestecând, până se rumenește. Se toarnă într-o farfurie și se lasă deoparte.
În tigaie se pune restul de ulei și se adaugă ceapa tăiată felii subțiri.
Se călește 8-10 minute la foc mic, apoi se adaugă vinul.
Se dă focul mai tare să se evapore alcoolul, apoi se adaugă sare, după gust.
Se adaugă pastele fierte și scurse de apă.
Se amestecă bine. Apoi se oprește focul și se adaugă pesmetul prăjit.
Se amestecă până la încorporare.
Se servesc cu niște parmezan ras deasupra.
POFTĂ BUNĂ!!!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu