miercuri, 20 noiembrie 2019

Orez cu legume răsturnat

Aveți nevoie de: 2 ardei roșii, 1 morcov, 1 ceapă, 2 ardei iuți verzi, 200 gr orez, ulei, sare, piper, 2 linguri ketchup, 1 cățel usturoi, 30 gr caș, 1 linguriță boia, 2 fire de cârnați sau 50 gr soia cuburi.
În tigaie, pe foc, se adaugă 2-3 linguri de ulei și se adaugă usturoiul tocat, cărnații felii (sau soia prefiartă și scursă bine de apă) și boiaua.
Se călesc 3-4 minute, apoi se adaugă legumele tăiate cubulețe.
Se amestecă și se călesc vreo 7 minute, apoi se adaugă orezul prefiert.
Se amestecă bine. Apoi se adaugă ketchup-ul și se condimentează cu sare și piper. Apoi se adaugă și ardeii iuți feliuțe.
Se amestecă bine. Se mai lasă pe foc până sunt moi legumele. Se ia de pe foc.
Se iau boluri de ceramică: fiecare bol se umple jumătate și se adaugă cuburi de caș.
Se acoperă cu amestec de orez și se presează.
Se lasă deoparte 5-10 minute, apoi se răstoarnă.
POFTĂ BUNĂ!!!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu