miercuri, 3 octombrie 2018

Cartofi pai la cuptor

Tuturor ne plac cartofii prăjiți, așa că am găsit și încercat o rețetă mai sănătoasă, fără a-i prăji în ulei.
Cartofii (4-5 cartofi medii) se taie fâșii, încercând să îi tăiați de aceeași mărime.
Într-un bol se sparg 2 ouă, folosind doar albușurile, peste care se adaugă 1/2 linguriță sare, 1/2 linguriță piper și 1/2 linguriță boia.
Se amestecă bine cu telul, până obțineți o spumă, apoi se toarnă peste cartofii tăiați.
Cu ajutorul a două furculițe se amestecă bine, pentru ca toți cartofii să se îmbrace în albușul condimentat, apoi se aranjează într-o tavă învelită în hârtie de copt.
Se dă la cuptor tava la 210 grade pentru 10 minute, apoi se scoate tava, se întorc cartofii pe cealaltă parte și se dă iar la cuptor, încă 10 minute la 210 grade.
Și sunt gata și sunt delicioși, chiar și neprăjiți în ulei.
POFTĂ BUNĂ!!!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu