Aveți nevoie de: 150 gr dovleac copt (curățat de coajă), 90 gr zahăr, 60 gr unt la temperatura camerei, 50 ml lapte, 1 plic drojdie uscată, 350 gr făină albă, 1 linguriță scorțișoară, 1 ou, ulei pentru prăjit, zahăr pudră.
Laptele călduț se pune într-un bol mic și se pune peste el drojdia.
Se amestecă cu lingura și se lasă deoparte.
Dovleacul, zahărul și untul se pun în robot/blender și se mixează bine.
Într-un bol încăpător se pune făina și scorțișoara (eu, ca de obicei, am renunțat la scorțișoară): se adaugă oul și drojdia amestecată cu lapte.
Se adaugă și compoziția mixată și se amestecă bine cu lingura.
Apoi se frământă puțin cu mâna și se lasă la dospit 30 minute.
Se răstoarnă apoi pe masa presărată cu făină albă și se întinde cu sucitorul.
Se taie cu formă metalică rotundă.
Apoi cu o formă rotundă mai mică se îndepărtează și mijlocul.
Tigaia se pune pe foc și se adaugă ulei: când este cald, se adaugă gogoși la prăjit.
Se prăjesc circa 3 minute pe fiecare parte și se scot pe prosop de hârtie.
După ce le-ați prăjit pe toate, peste ele se presară zahăr pudră.
POFTĂ BUNĂ!!!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu