duminică, 7 octombrie 2018

Bezele cu nuci și ciocolată

Aveți nevoie de: 3 albușuri, 1 linguriță suc de lămâie, 180 gr zahăr, 20 gr fulgi de ciocolată, 20 gr nuci sau alune fără sare.
Peste albușuri se adaugă sucul de lămâie.
Se mixează spumă tare: sunt bătute suficient atunci când puneți o linguriță în albuș și aceasta stă dreaptă.
Se adaugă apoi, pe rând, zahărul și se mixează până la încorporare.
Nucile/alunele se toacă mărunt și se adaugă peste albușuri împreună cu fulgii de ciocolată.
Se amestecă încet cu lingura, până la încorporare. Apoi se ia o lingură de compoziție și cu ajutorul altei linguri se pun în tava învelită în hârtie de copt.
Din aceste cantități am obținut o tavă de bezele mai mărișoare (dar puteți face bezele mai mici, dacă doriți).
Tava se dă la cuptorul preîncălzit la 100 grade timp de 90 minute.
POFTĂ BUNĂ!!!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu