vineri, 28 septembrie 2018

Frittata di pasta

Aveți nevoie de: 200 gr macaroane (sau spaghete), 3 ouă, 3 linguri parmezan ras, sare, 1 cățel usturoi, o bucățică de ardei iute, ulei măsline, 2-3 fire pătrunjel.
Macaroanele se pun la fiert în apă cu sare și se fierb conform timpului de pe ambalaj.
Ouăle se sparg într-un bol și se amestecă cu puțină sare și parmezanul ras.
Într-o tigaie antiaderentă se pun 2 linguri ulei de măsline, în care se adaugă usturoiul și ardeiul iute.
Când încep să se rumenească, usturoiul și ardeiul iute se scot afară și în tigaie se pun pastele fierte, scurse de apă.
Se adaugă și un polonic de apă în care au fiert pastele și se amestecă până apa e absorbită de paste.
Se adaugă pătrunjelul tocat mărunt și se amestecă.
Apoi se nivelează macaroanele pentru a ocupa toată lărgimea tigăii și se toarnă amestecul de ouă.
Se rotește tigaia pentru ca oul să ajunga peste tot. Pe margine se apasă puțin cu lingura pentru a vă asigura că nu se lipește.
După 4-5 minute se răstoarnă cu ajutorul unei farfurii plate sau a unui capac cu diametrul cât tigaia folosită.
Apoi de pe farfurie se face să alunece din nou în tigaie pentru a se prăji și pe cealaltă parte.
După 4-5 minute eu am mai întors-o o dată și am dat focul tare 2-3 minute pe o parte și încă 2-3 minute pe cealaltă parte pentru a se face crocantă.
Și e gata pentru a fi devorată.
POFTĂ BUNĂ!!!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu