Aveți nevoie de: 1 măr, 1 ou, 50 gr zahăr, 100 ml apă minerală, 1/2 lămâie, 1/2 linguriță oțet, 175 gr făină albă, ulei, zahăr pudră.
Mărul se curăță de coajă și se taie cubulețe, peste care se adaugă zeama de lamâie și 1 linguriță zahăr. Se amestecă și se lasă puțin deoparte.
Într-un bol se sparge oul peste care se adaugă 40 gr zahăr. Se adaugă și apa minerală și oțetul.
Se mixează și se adaugă apoi, pe rând, făina albă și se continuă mixarea până la omogenizare.
Apoi se adaugă cubulețele de măr și se amestecă cu lingura până la încorporare.
Se pune pe foc o tigaie cu ulei. După ce se încălzește uleiul, se ia o linguriță de compoziție și se pune la prăjit.
Se prăjesc gogoșelele pe ambele părți, apoi se scot pe prosop de hârtie. Deasupra se presară zahăr pudră.
POFTĂ BUNĂ!!!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu