joi, 2 august 2018

Jeleuri de portocale

Un desert numai bun de preparat cu copiii!
Aveti nevoie de: 1 plic de gelatina pudra, 100 ml suc de portocale proaspat stors, 100 gr zahar, 1 lingura suc de lamaie + o tavita pentru cuburi de gheata din silicon.
Gelatina se toarna peste 50 ml apa rece si se amesteca cu lingura.
Se lasa putin deoparte.
Intr-un ibric se toarna sucul de portocale si se pune pe foc mediu. Se adauga peste el zaharul.
Se amesteca, iar dupa 3-4 minute se adauga sucul de lamaie.
Cand este pe punctul de a fierbe (incep sa se formeze mici bule pe margini) se adauga gelatina.
Se amesteca pe foc pana se dizolva gelatina, apoi se stinge focul.
Cu ajutorul unei linguri se umple forma de silicon.
Tavita se tine la frigider cel putin 3 ore.
Apoi se scot jeleurile si, daca vreti, le puteti trece prin zahar.
POFTA BUNA!!!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu