vineri, 31 august 2018

Înghețată cu biscuiți

Aveți nevoie de: 500 ml frișcă lichidă (dacă nu e îndulcită, adăugați 125 gr zahăr pudră), 2 ouă, 50 ml lapte, câțiva biscuiți, topping de căpșuni/zmeură etc. - după preferințe.
Frișca se bate cu mixerul până se întărește (împreună cu zahărul dacă folosiți frișcă neîndulcită).
Se adaugă ouăle și se mixează până la încorporare.
Compoziția se împarte în două: într-una din jumătăți se adaugă topping, după gustul fiecăruia; cealaltă jumătate eu am lăsat-o simplă. Sau puteți adăuga o lingură de cacao pudră și amestecați până la încorporare.
Într-o tavă dreptunghiulară se așază un rând de biscuiți înmuiați în lapte, apoi se întinde compoziția.
Se nivelează și se întinde deasupra un alt strat de biscuiți înmuiați în lapte.
Se acoperă cu folie și se dă la congelator cel puțin 3 ore.
POFTĂ BUNĂ!!!


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu