marți, 7 august 2018

Mozzarella in paine, la cuptor

Un adevarat festin!
Aveti nevoie de: 1 paine (eu am folosit o paine integrala de la Panemar), 400 gr mozzarella, 100 gr unt moale, cateva fire de ceapa verde, sare.
Painea se taie cu cutitul in felii de circa 1 cm, dar nu chiar pana la capat (adica la baza sa se tina feliile impreuna); apoi se taie si perpendicular, ca sa obtineti niste patratele in partea de sus.
Mozzarella se taie felii care se introduc in taieturile painii.
Untul moale, la temperatura camerei, se amesteca cu firele verzi de ceapa taiate feliute si cu sare, dupa gust.
Cu acest sos se unge painea.
Dupa ce se unge toata painea, de jur-imprejur, se asaza pe o bucata de folie de aluminiu.
Marginile foliei se unesc, pentru a acoperi painea si "bila" obtinuta se pune intr-o tava care se da la cuptor, preincalzit la 200 grade, pentru 30 minute.
Si o sa obtineti o gustare incredibil de gustoasa.
POFTA BUNA!!!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu