duminică, 12 august 2018

Prajitura la tigaie

Aveti nevoie de: 2 pahare de faina alba, 1 pahar zahar, 1/2 pahar ulei de floarea soarelui, 1 pahar lapte, 4 oua, 2 lingurite bicarbonat de sodiu, 2 banane, niste zahar brun, cateva linguri crema de ciocolata, zahar pudra.
Faina alba se amesteca cu telul cu zaharul si bicarbonatul de sodiu.
Se adauga apoi uleiul si laptele si se amesteca tot cu telul.
Urmeaza apoi ouale si se amesteca pana la incorporare.
Se pune pe foc o tigaie mai adanca, de preferat antiaderenta: dupa ce s-a infierbantat se pun 2 polonice de compozitie si se coace cu capacul pus.
Dupa ce s-a copt, se pune pe farfurie.
Apoi se pune tigaia iar pe foc: pe fundul tigaii se presara niste zahar brun pentru a-l acoperi, apoi se pun bananele curatate de coaja si taiate in doua pe lungime: peste banane se toarna restul aluatului.
Se coace tot cu capacul pus.
Dupa ce s-a copt, se scoate pe farfurie si se lasa 10 minute la racit.
Apoi se unge cu crema de ciocolata (eu am folosit de ciocolata alba cu capsuni).
Peste crema se pune "capacul" copt la inceput (din doua polonice de aluat).
Deasupra se presara zahar pudra.
POFTA BUNA!!!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu