Daca tot vine Revelionul si pestele e la putere, eu va recomand o placinta cu somon, delicioasa.
Aveti nevoie de: 3 foi de placinta, 1 praz, 1 dovlecel zucchini, 1 conserva de somon, 1 ou, coaja de lamaie, sare, piper, ulei de masline.
Prazul se curata si se taie felii (nu foarte subtiri), dovlecelul de spala si se taie forme neregulate si se pun la calit in ulei de masline. Se condimenteaza cu sare si piper.
Se lasa cateva minute pe foc, amestecand des (pana se inmoaie dovlecelul).
Apoi se ia vasul de pe foc, se lasa 2-3 minute la racit, apoi se adauga somonul taiat bucatele, oul si coaja rasa de lamaie.
Se ia o tava rotunda, se unge cu putin ulei de masline si apoi se adauga pe rand cele trei foi de placinta, astfel incat jumatate din foaie sa acopere fundul tavii si jumatate sa curga in afara tavii. In mijloc se adauga compozitia cu somon, apoi se acopera totul cu capetele de foi.
Pe deasupra se unge cu putin ulei de masline.
Tava se introduce in cuptorul preincalzit pentru 20-25 minute.
Dupa ce se scoate din cuptor, se rastoarna pe un platou/farfurie.
POFTA BUNA !!!
Asta trebuie musai s-o fac!
RăspundețiȘtergere