miercuri, 18 decembrie 2013

Trigoane cu mere

Aveti nevoie de: 1 aluat de foietaj, 800 gr mere, 2 galbenusuri, 100 gr zahar, 100 gr pesmet, 1 lamaie, scortisoara.
Merele se spala, se dau pe razatoarea cu gauri mari si pentru a nu se oxida se stropesc cu zeama de lamaie. Peste ele se adauga zaharul si scortisoara si se amesteca bine, apoi se adauga treptat pesmetul, amestecand bine.
 
Aluatul de foietaj decongelat se intinde pe masa si se taie in patrate cu latura de circa 10 cm. In mijlocul lor se pune umplutura si se impaturesc in doua, formand triunghiuri. Marginile acestora se preseaza cu furculita pentru a evita scurgerea compozitiei in tava.
Triunghiurile obtinute se aseaza intr-o tava tapetata cu hartie de copt.
Cele doua galbenusuri se bat putin pana devin crema si cu ele se ung triunghiurile din tava.

Tava se introduce in cuptorul preincalzit pentru circa 20 de minute (pana se rumenesc).
POFTA BUNA !!!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu