luni, 16 decembrie 2013

Piure de cartofi si spanac la cuptor

Aveti nevoie de: 400 gr cartofi, 1 pastarnac radacina, spanac (eu am folosit 3 cuburi congelate), 60 ml lapte, 2-3 linguri smantana, 1 ceapa mica, 1 ou, 6-7 ciuperci, 1 catel de usturoi, branza rasa, ulei de masline, sare, piper, zeama de la o jumatate de lamaie.
Cartofii si pastarnacul se curata, se taie cuburi care se pun la fiert in apa cu putina sare.
Dupa ce au devenit moi, se scurg de apa si se pun intr-un vas incapator, se adauga spanacul decongelat si se piseaza. Se adauga laptele si smantana treptat, continuand amestecarea, apoi ceapa rasa si se condimenteaza cu sare si piper. Se lasa la racit.
Apoi se adauga oul, amestecand pana la incorporare.
Compozitia se toarna intr-un vas termorezistent, iar deasupra se presara branza rasa. Vasul se introduce in cuptorul preincalzit pentru 20-25 minute.
Intr-o tava se pun ciupercile taiate felii subtiri si feliutele de usturoi, care se stropesc cu ulei de masline. Tava se introduce in cuptorul preincalzit pentru 20 minute. 
Dupa ce se scot din cuptor, se stropesc cu zeama de lamaie si se imprastie peste piure.
POFTA BUNA !!!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu