Aveti nevoie de 1 cutie de cannelloni, 1/2 dovleac mediu, 1 ceapa rosie, unt, faina alba, lapte, 200 gr parmezan ras, ulei de masline, salvie, cimbru, sare, piper negru.
Dovleacul se curata de coaja si se taie cuburi mai mari.
Ceapa rosie se curata si se taie felii mai groase.
Cuburile de dovleac si ceapa rosie se pun intr-o tava, se stropesc bine cu ulei de masline si se adauga cimbru, salvie si piper negru. Peste ele se imprastie cubulete de unt si se introduce tava in cuptorul preincalzit pentru cca 30 minute (pana se inmoaie dovleacul).
Intre timp se pregateste sosul alb: 30 gr unt se pun intr-un vas la topit; se adauga apoi treptat 2 linguri de faina alba si se amesteca. Apoi treptat se adauga 150 ml lapte, amestecand continuu pentru a nu lasa sa se formeze aglomerari. La final se adauga 100 gr parmezan ras, amestecand si lasand pe foc pana mai da un clocot.
Legumele scoase din cuptor se piseaza cu furculita.
Tuburile de cannelloni se introduc in apa calda, se scot repede si se umplu cu legumele pisate.
Intr-o alta tava se toarna sos alb pe fund, apoi se aseaza cannelloni umpluti pana se acopera intreaga tava, iar deasupra se acopera iar cu sos alb.
Peste sos se presara parmezan ras, se stropeste cu ulei de masline, iar tava se da la cuptor pentru circa 40 minute.
POFTA BUNA !!!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu