vineri, 6 decembrie 2013

Tort de ciocolata

Pentru ca astazi e Sf. Nicolae, ii putem sarbatori pe cei care poarta numele sau cu un tort frumos si gustos.
Aveti nevoie de: 400 gr unt, 150 gr zahar, 150 gr faina alba, 4 oua, 50 gr cacao, 1 praf de copt, 3 linguri de smantana, 100 gr ciocolata de menaj (eu am folosit jumatate ciocolata cu cacao si jumatate ciocolata alba), 500 gr zahar pudra, 2 linguri lapte, esenta de vanilie, bomboane/drajeuri invelite in ciocolata.
Intr-un vas se pun impreuna 150 gr unt moale, zaharul, faina alba, smantana, 4 oua (la temperatura camerei), cacao, praful de copt si putina esenta de vanilie, amestecandu-le pe toate cu mixerul.
Compozitia obtinuta se toarna in doua forme de tort.
Se introduc in cuptorul preincalzit pentru 30 minute.
Ciocolata se topeste pe aburi si se lasa apoi la racit.
Pentru crema se amesteca cu mixerul 250 gr unt moale cu zaharul pudra si cu doua linguri de lapte. Apoi se adauga ciocolata topita si se continua amestecarea pana la omogenizare.
Blaturile de tort racite se insiropeaza, apoi se aseaza un blat peste care se intinde crema.
Se aseaza si celalalt blat si se imbraca totul in crema.
Apoi se incepe ornarea cu bomboane/drajeuri invelite in ciocolata.
Si in final veti obtine un tort delicios, care arata si interesant.
POFTA BUNA !!!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu