Dupa masa copioasa de Craciun, cred ca merge o reteta cu peste.
Asa ca pentru aceasta reteta aveti nevoie de: 6 cartofi (mijlocii), 1 smantana mica pentru gatit, 30 gr unt, 1 conserva de ton, 1 ou, ulei, paprica, sare.
Cartofii se curata, se taie cubulete (ca pentru piure) si se pun la fiert in apa cu sare. Dupa ce au fiert se scurg de apa, se pun intr-un vas impreuna cu untul si smantana si se piseaza, amestecand pana obtineti un piure cremos.
Peste piure, se adauga tonul din conserva, 1 ou si putina paprica, amestecand bine. Din aceasta compozitie se formeaza chiftele mai mari, care se aseaza pe o folie alimentara.
Chiftelele se lasa la frigider pentru o jumatate de ora.
Apoi se scot si se prajesc in ulei in care s-a topit si putin unt.
Chiftelele se scot pe prosop de bucatarie. Si sunt delicioase ;)
POFTA BUNA !!!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu