sâmbătă, 1 iunie 2013

Prajitura de malai cu fructe de padure

Un adevarat deliciu!
Pentru o forma mica de cozonac eu am folosit: 100 gr unt, 100 gr zahar, 2 oua, 100 gr malai, 50 gr faina alba, 1/2 plic de praf de copt, 50 ml lapte, 100 gr fructe de padure, zahar de vanilie Bourbon.
Untul trebuie sa fie moale, asa ca lasati-l la temperatura camerei cateva ore.
Untul moale se bate cu zaharul, cu ajutorul mixerului, pana obtineti o pasta cremoasa. Adaugati pe rand cate un galbenus, continuand sa amestecati cu mixerul pana se incorporeaza. Adaugati apoi vanilia de Bourbon.
Intr-un alt vas amestecati malaiul cu faina alba si cu praful de copt. Acest amestec se presara peste compozitia cu unt, folosind o lingura de lemn pentru amestecare. Adaugati apoi laptele si amestecati pana la omogenizare.
Albusurile se bat spuma cu putina sare. Se adauga si acestea peste compozitie, amestecand usor compozitia cu lingura de lemn.
Jumatate din compozitia obtinuta se toarna in forma tapetata cu hartie de copt, iar peste ea se presara fructele de padure (eu am ales mure).
Turnati si restul de compozitie si nivelati-l cu lingura.
Tava se introduce in cuptorul preincalzit timp de circa 40 minute (sau pana cand, la verificarea cu o scobitoare, aceasta iese uscata din prajitura).
POFTA BUNA !!!

 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu