joi, 23 mai 2013

Linte cu orez salbatic la cuptor

Aveti nevoie de: 150 gr linte, 1 catel de usturoi, 1 ceapa mica, 200 gr pulpa rosii, patrunjel, 100 gr orez, 100 gr orez salbatic, 1 ardei gras rosu, 100 gr mozzarella, ulei de masline, sare, piper.
Lintea se pune intr-un castron cu apa si se lasa la inmuiat 1 ora si jumatate. Apoi se scurge si se pune la fiert pentru cca 20 minute in multa apa cu 1 lingurita de sare.
Cele doue feluri de orez se pun la fiert in vase separate in apa cu sare, timp de cca 15 minute. Apoi se lasa la scurs.
Ardeiul se spala, se taie cubulete si se caleste intr-o tigaie cu ulei incins. Apoi peste el se adauga orezul si se continua calirea inca 3-4 minute.
Intr-o tigaie puneti 3 linguri de ulei de masline la incins, apoi adaugati usturoiul si ceapa tocate marunt. Cand s-au prajit, adaugati lintea fiarta si scursa si pulpa de rosii, condimentati cu sare si piper si lasati totul pe foc 10 minute (amestecand frecvent). Adaugati la sfarsit patrunjelul tocat.
Amestecul cu orez trebuie transferat intr-un vas pentru cuptor, uns cu putin ulei, iar peste acesta se adauga amestecul cu linte.
Deasupra se orneaza cu fasii subtiri de mozzarella si se introduce vasul la cuptor pentru 10 minute.
Se serveste imediat.

POFTA BUNA !!!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu