duminică, 23 iunie 2013

Macaroane cu branza la cuptor

Ce-ar fi sa schimbam reteta clasica de macaroane cu branza cu ceva mai gustos?
Aveti nevoie de: 200 gr paste, 2-3 fire de ceapa verde, 100 gr sunca (eu am folosit vegetala ;)), cimbru, 150 gr cas ras, ulei, sare, pesmet, patrunjel, 40 gr unt, 40 ml lapte, 3 linguri de faina alba.
Pastele se fierb, se trec sub un jet de apa rece si se lasa la scurs.
Ceapa verde se taie marunt si sunca se taie cubulete. Se pun la calit in ulei incins. Peste ele se adauga niste cimbru.
Intr-un alt vas se pune untul la topit; cand s-a topit, se adauga pe rand lingurile de faina, apoi treptat se adauga laptele, amestecand pana la incorporare. Peste acest sos alb se adauga sunca si ceapa calite, amestecand pana se imbraca totul in sos. Condimentati cu sare dupa gust.
Se adauga pastele fierte, amestecand bine.
Totul se toarna intr-un vas termorezistent, niveland cu lingura. Presarati pe deasupra putin pesmet, apoi adaugati casul ras si patrunjelul maruntit.
Se da la cuptor pentru circa 20 minute (pana se topeste casul si se formeaza o usoara crusta pe deasupra) si va puteti bucura de un adevarat deliciu.
POFTA BUNA !!!

2 comentarii:

  1. Daca tu le-ai facut,ai mancat si n-ai patit nimic o sa incerc si eu...dar dupa aia nu o sa plec de acasa...sa nu am surprize:))))

    alexxcluj

    RăspundețiȘtergere
  2. De cand te-ai apucat de gatit?

    RăspundețiȘtergere