miercuri, 12 iunie 2013

Placinta greceasca "curcuto"

O minunatie de placinta!
Pentru o tava rotunda (diametrul de 20 cm) eu am folosit: un dovlecel, 3 fire de ceapa verde, 3 oua, 100 gr mozzarella, 100 gr branza feta, 1/2 pliculet praf de copt, 6 linguri de faina alba, 5 lingurite de iaurt, sare, boia.
Ceapa verde si dovlecelul se taie marunt, respectiv cubulete (din dovlecel pastrati o bucatica intreaga pentru decorul final) si puneti-le la calit in ulei fierbinte.
Cand s-a inmuiat dovlecelul, luati de pe foc si puneti-le intr-o strecuratoare, ca sa se scurga de ulei.
Ouale se bat spuma. Peste ele adaugati branza feta data prin razatoare (prin gaurile mari) si amestecati incet, apoi adaugati si mozzarella faramitata cu mana in bucatele si amestecati.
Se adauga praful de copt, apoi treptat cate o lingura de faina, amestecand pana cand se incorporeaza.
Adaugati apoi si iaurtul si amestecati pana la incorporare. Condimentati cu sare, dupa gust.
Ultima data adaugati dovlecelul si ceapa calita, amestecand bine totul.
Tapetati o tava cu hartie de copt si turnati compozitia, niveland-o cu lingura.
Puteti decora deasupra cu feliute de dovlecel.
Tava se introduce in cuptorul incins pentru circa 30 minute (sau pana cand, verificand cu o scobitoare, aceasta iese curata din placinta).
Pe deasupra puteti presara putina boia.
POFTA BUNA !!!


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu