vineri, 7 iunie 2013

Spaghete cu crenvusti

Daca e vineri, merge o portie de spaghete de post.
Aveti nevoie de: 400 gr spaghete, crenvusti vegetali la borcan (Inedit), o ceapa, un catel de usturoi, un morcov, un ardei rosu kapia, 3-4 linguri de pasta de tomate/bulion, sare, boia, patrunjel.
Ceapa si usturoiul se toaca marunt, morcovul si ardeiul se taie cubulete.
Crenvustii se taie feliute si se prajesc in ulei, apoi se scot pe un servet de hartie (pentru a se absorbi surplusul de ulei).
Intr-un vas se pune ulei la incins: in acesta se adauga ceapa tocata, amestecand pana devine sticloasa. Se adauga apoi usturoiul tocat, continuand amestecarea. Peste ele se adauga cubuletele de ardei, apoi cele de morcov. Amestecati inca vreo doua minute, apoi adaugati bulionul/pasta de tomate (daca folositi pasta de tomate, ca mine, adaugati putina apa pentru a o face mai lichida). Mai lasati compozitia de foc inca vreo 5 minute, amestecand continuu.
Condimentati cu sare, boia, patrunjel tocat, apoi adaugati feliutele de crenvusti si amestecati totul.
Intre timp fierbeti spaghetele conform instructiunilor de pe ambalaj.
Peste spaghete adaugati compozitia, ornand-o cu frunze de patrunjel.
POFTA BUNA !!!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu