Dacă tot stăm acasă, nu stăm degeaba :)
Pentru cremă aveți nevoie de: 40 gr amidon, 100 gr zahăr, 500 ml lapte, 60 gr fulgi de cocos, puțină esență de vanilie.
Pentru blat aveți nevoie de: 350 gr făină albă 000, 100 gr zahăr, 30 gr cacao pudră, 1 plic praf de copt, 2 ouă, 120 gr unt la temperatura camerei.
Începem cu crema: într-un ibric se amestecă, cu telul, amidonul și zahărul. Apoi se adaugă, pe rând, laptele, amestecând până la omogenizare. Se adaugă și un strop de esență de vanilie.
Se pune pe foc, amestecând din când în când, până se îngroașă. Apoi se oprește focul și se adaugă fulgii de cocos.
Se amestecă până la omogenizare, apoi se lasă deoparte.
Pentru blat, se amestecă făina, zahărul, pudra de cacao și praful de copt. Apoi se adaugă ouăle și untul tăiat cubulețe.
Se amestecă cu mâna până obțineți un aluat sfărâmicios.
Se ia o tavă rotundă cu fund detașabil, învelită în hârtie de copt unsă cu unt.
Jumătate din aluat se presară de fundul tăvii.
După ce se acoperă fundul tăvii, se apasă cu mâna și se pune aluat și pe margini și se apasă. Apoi se toarnă crema și se nivelează. Iar peste cremă se presară restul de aluat.
După ce se pune tot aluatul, se apasă puțin cu mâna.
Tava se dă la cuptorul preîncălzit la 180 grade pentru 35-40 minute.
După ce se scoate de la cuptor, se lasă la răcorit 20-30 minute înainte de feliere.
POFTĂ BUNĂ!!!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu