luni, 18 mai 2020

Baghete

Aveți nevoie doar de 4 ingrediente: 700 gr făină albă 000, 8 gr drojdie proaspătă, 8 gr sare, 520 ml apă.
Drojdia se rupe bucățele și se amestecă cu puțină apă.
Făina se pune într-un castron încăpător și peste ea se toarnă drojdia, sarea și restul de apă.
Se amestecă bine, până la încorporare. Se formează o bilă și se lasă la dospit acoperit 45 minute.
Apoi vă udați mâna cu apă și apăsați aluatul, apoi îl lăsați încă 45 minute la dospit. Apoi iar vă udați mâna și mai apăsați o dată aluatul și îl mai lăsați 45 de minute la dospit.
Apoi aluatul se răstoarnă pe masa presărată cu puțină făină albă și se împarte în 4.
Din fiecare bucată se formează un cilindru și se așază într-o tavă învelită în hârtie de copt, cu spațiu între ele.
Se acoperă și se lasă la dospit 20 minute.
Apoi cu o pensulă se udă cu apă.
Cu un cuțit se încrustează linii oblice pe fiecare.
Tava se dă la cuptorul preîncălzit la 200 grade pentru 15 minute.
POFTĂ BUNĂ!!!


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu