Aveți nevoie de: 2 zucchini, 4 ouă, 1 lingură parmezan ras, 100 ml ulei floarea soarelui, 80 gr amidon, 250 gr ricotta, 200 gr făină albă 000, 1 plic praf de copt, 1 linguriță zahăr, sare, unt.
Dovleceii se spală, se taie cubulețe și se călesc în puțin ulei.
După ce se înmoaie, se adaugă puțină sare, apoi se adaugă și cârnații tăiați felii. Se lasă pe foc 6 minute cu capacul pus, amestecând din când în când.
Într-un bol se sparg ouăle și se adaugă parmezanul ras.
Se adaugă 2 lingurițe de sare și 1 linguriță de zahăr și se mixează bine.
Apoi se adaugă uleiul și se continuă mixarea.
Se adaugă apoi amidonul și se mixează, iar după încorporare se adaugă ricotta.
După omogenizare, se adaugă pe rând praful de copt amestecat cu făina albă.
După încorporare, se adaugă dovleceii și cârnații.
Se amestecă cu lingura, apoi se toarnă în forma guguluf unsă cu unt și presărată cu niște făină albă. Se nivelează.
Tava se dă la cuptorul preîncălzit la 175 grade pentru 50 minute.
După ce se scoate de la cuptor, se lasă vreo 20 minute să se răcorească, apoi se răstoarnă.
POFTĂ BUNĂ!!!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu