Aveți nevoie de: 250 gr ricotta, 1 ou, 2 linguri de parmezan ras, câteva fire de pătrunjel verde, 70 gr pesmet, sare.
Pentru varianta cu sos de roșii: 1/2 ceapă, 1/2 morcov cubulețe, 350 gr passata roșii, sare.
Pentru varianta prăjită: pesmet, ulei.
Ricotta se pune într-un bol, se adaugă oul și apoi parmezanul.
Pătrunjelul se toacă mărunt și se adaugă peste ricotta, împreună cu un vârf de sare și 70 gr pesmet.
Se amestecă bine.
Apoi se formează cu mâna chiftele.
Până aici rețeta e la fel pentru ambele variante.
VARIANTA 1 - CU SOS DE ROȘII
În tigaie se pun 2 linguri de ulei, iar după ce se încălzește uleiul se adaugă ceapa tocată mărunt și cubulețele de morcovi.
Se călesc până se înmoaie, apoi se adaugă passata de roșii.
Se lasă pe foc câteva minute, condimentând cu sare. Apoi se adaugă chiftelele de ricotta.
Se lasă 10 minute, cu capacul pus, apoi se întorc și pe cealaltă parte și se lasă încă câteva minute, tot cu capacul pus.
VARIANTA 2 - PRĂJITE
Chiftelele se dau prin pesmet.
Se prăjesc în ulei fierbinte, întorcându-le din când în când.
Se scot pe prosop de hârtie.
Se servesc cu ketchup.
POFTĂ BUNĂ!!!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu