miercuri, 18 martie 2020

Prăjitură sfărâmicioasă cu ricotta și cacao

Stăm acasă și ne îndulcim timpul.
Aveți nevoie de: 400 gr făină albă 000, 150 gr + 2 linguri zahăr, 120 gr unt, 2 ouă, 1 plic praf de copt, 1 cutie (250 gr) ricotta, 1 lingură cacao, coajă rasă de lămâie.
Într-un bol se amestecă făina, 150 gr zahăr, praful de copt, untul tăiat cuburi și ouăle.
Se amestecă cu mâna până obțineți un aluat sfărâmicios.
Într-un alt bol se amestecă ricotta, cu 2 linguri de zahăr, 1 lingură de cacao și coaja rasă de lămâie.
Se amestecă până la omogenizare.
Jumătate din aluat se pune într-o tavă învelită în hârtie de copt și se acoperă cu bucățele de aluat fundul tăvii și marginile.
Se apasă puțin cu mâna.
Se toarnă crema de ricotta și se nivelează.
Se acoperă cu restul de aluat bucățele.
Se apasă puțin cu mâna.
Tava se dă la cuptorul preîncălzit la 180 grade pentru 40 minute.
Și după ce se răcorește cam 20 minute, se poate felia.
POFTĂ BUNĂ!!!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu