sâmbătă, 4 aprilie 2020

Prăjitură cu suc de portocale

Azi ne îndulcim!
Aveți nevoie de următoarele ingrediente: CREMĂ: 2 plicuri praf de budincă vanilie, 2 linguri zahăr, 2 linguri făină albă, 400 ml lapte, 170 gr cremă de brânză; BLAT: 6 ouă, 400 gr zahăr, 200 ml ulei floarea soarelui, 400 ml lapte, 170 gr făină albă, 1 portocală, 1 plic praf de copt.
Se prepară mai întâi crema: praful de budincă se pune în ibric. Se adaugă 2 linguri de zahăr și 2 linguri de făină albă și se amestecă cu telul, apoi se adaugă 400 ml lapte.
Se amestecă pe foc până se îngroașă.
Se ia de pe foc și se adaugă crema de brânză.
Se amestecă până la încorporare.
Se lasă deoparte.
Separat, într-un bol se adaugă ouăle.
Se mixează bine, adăugând pe rând 400 gr zahăr.
După încorporare, se adaugă uleiul.
După încorporare, se adaugă 400 ml lapte.
Se mixează până la încorporare.
Se adaugă apoi, pe rănd, făina albă amestecată cu praful de copt.
Se mixează până la omogenizare, apoi se adaugă coaja de portocală.
Se toarnă în tava învelită în hârtie de copt.
Crema se pune într-o pungă și se taie un colț, trasând linii peste blat.
Tava se dă la cuptorul preîncălzit la 180 grade pentru 35 minute.
După ce se scoate din cuptor, se însiropează cu sucul de la 1 portocală.
Se lasă deoparte 15-20 minute, apoi se feliază.
POFTĂ BUNĂ!!!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu