luni, 9 martie 2020

Omletă cu ardei și cartofi prăjiți

Aveți nevoie de: cartofi de prăjit zig-zag, 1 ceapă albă, 1 ardei roșu, 1 cățel usturoi, 6 ouă, 100 ml smântână de gătit, 60 gr caș ras, sare, ulei.
Cartofii se pun într-o tavă.
Tava se dă la cuptorul preîncălzit la 180 grade pentru 10 minute.
Ceapa se curăță și se taie cubulețe, ardeiul se taie cuburi. Se pun la călit în puțin ulei.
După ce ceapa devine sticloasă, se adaugă și usturoiul tocat mărunt.
Se călesc împreună câteva minute.
Între timp ouăle se sparg într-un bol și se adaugă smântâna peste ele.
Se amestecă bine cu telul, apoi se toarnă în tigaie, peste legume, acoperind toată suprafața tigăii.
Deasupra se presară cașul ras.
Se lasă pe foc până se topește cașul (fără a amesteca).
Apoi deasupra se aranjează, în cerc, cartofii prăjiți la cuptor.
Deasupra se presară sare și piper măcinat, iar tigaia se dă 15 minute la cuptor, la 200 grade.
Se servește feliată triunghiuri.
POFTĂ BUNĂ!!!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu