marți, 24 martie 2020

Cartofi zdrobiți la cuptor

Un deliciu!
Aveți nevoie de: 6 cartofi, sare, piper, condimente uscate, unt, 3-4 căței usturoi, ulei măsline.
Cartofii se spală bine și se pun la fiert întregi, în apă cu puțină sare. Se lasă la fiert cu capacul pus.
După ce se înmoaie, se scot din apă.
Se pun în tava învelită cu hârtie de copt.
Fiecare cartof se taie în cruce cu cuțitul.
Apoi se presează cu zdrobitorul de cartofi.
Se stropesc cu ulei de măsline, apoi pe fiecare cartof se presară sare, piper, busuioc uscat, boia.
Se dau la cuptorul preîncălzit la 180 grade, până se rumenesc cartofii (circa 25 minute).
Apoi se scoate tava de la cuptor: pe fiecare cartof se pune o bucățică de unt și deasupra se presară caș ras.
Se dau iar la cuptor pentru circa 15 minute. În ultimele 5 minute activați funcția grill, dacă aveți, pentru a se rumeni cașul.
Usturoiul se curăță, se toacă mărunt și se amestecă bine cu niște ulei de măsline și sare.
Cartofii se servesc cu sosul de usturoi.
POFTĂ BUNĂ!!!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu