sâmbătă, 29 iunie 2019

Prăjitură cu bile de ricotta

Aveți nevoie de: 
Pentru bilele de ricotta: 1 cutie (250 gr) ricotta, 2 linguri zahăr, 120 gr fulgi de cocos.
Pentru blat: 3 ouă, 120 gr zahăr, 120 gr făină albă 00, 30 gr cacao pudră, 1 plic praf de copt, 150 gr Nutella.
Mai întâi se face amestecul pentru bile: ricotta se amestecă cu zahărul.
După omogenizare, se adaugă fulgii de cocos și se amestecă până la încorporare: compoziția obținută trebuie să se poată modela, dacă este prea moale mai adăugați niște fulgi de cocos.
Se modelează 15-16 bile.
Se pun la frigider până pregătiți compoziția.
Într-un bol se sparg ouăle și se mixează.
Se adaugă, pe rând, zahărul și se mixează 5 minute. Apoi se adaugă, pe rând, făina albă.
După încorporare, se adaugă pudra de cacao.
Se mixează bine.
Se adaugă praful de copt și se amestecă cu lingura până la încorporare.
Se ia o tavă rotundă cu fund detașabil. Pe fundul tăvii se pune hârtie de copt; pereți se ung cu unt: se toarnă compoziția, se nivelează și peste ea se așază vreo 10 bile de ricotta.
Tava se dă la cuptorul preîncălzit la 180 grade pentru 30-35 minute.
După ce se scoate din cuptor, se lasă la răcorit 15-20 minute, apoi se scoate din tavă.
Deasupra se întind 100-150 gr Nutella.
Pe marginile prăjiturii se presară fulgi de cocos și se aranjează restul de bile de ricotta.

POFTĂ BUNĂ!!!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu