Aveți nevoie de: 500 ml lapte, 4 căni făină albă 000, 1 kg cartofi, 2 cepe, 600 gr caș ras, 2 linguri ulei, 1 linguriță sare, 1 linguriță zahăr, 50 gr unt, 1 plic drojdie uscată.
În laptele călduț se adaugă sarea, zahărul și drojdia.
Se amestecă și se lasă deoparte, până încep să apară bule.
Făina se cerne în bol și se adaugă amestecul cu drojdie.
Se frământă. Apoi se adaugă uleiul.
Apoi se formează o bilă, se acoperă cu un ștergar și se lasă deoparte 40-50 minute.
Între timp se prepară umplutura: cartofii se curăță, se taie cuburi și se pun la fiert, apoi se pisează ca un piure. Se adaugă cașcavalul ras.
Se adaugă cepele tocate mărunt și niște sare. Se amestecă bine, apoi se împarte compoziția în 3 și se formează bile.
Aluatul se împarte tot în 3 părți egale: fiecare parte se întinde cu sucitorul sub formă de cerc, iar deasupra se pune o bilă de umplutură.
Marginile se unesc pentru a acoperi umplutura.
"Săculeții" se aplatizează cu sucitorul.
Se pun în tavă cu hârtie de copt și se dau la cuptorul preîncălzit la 180 grade până se rumenesc.
După ce se scot, se ung cu unt.
Și pot fi savurate: sunt delicioase, mai ales calde.
POFTĂ BUNĂ!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu