joi, 20 iunie 2019

Pizza cu cartofi

Aveți nevoie de: 1/2 pahar ulei măsline, 1 linguriță sare, 1 vârf de cuțit zahăr, 250 ml apă, 230 gr făină albă 00, 1 plic praf copt, 4 cartofi, rozmarin uscat, puțin unt.
Într-un vas încăpător se toarnă uleiul de măsline, apa, sarea și zahărul și se amestecă cu telul.
După omogenizare, se adaugă, pe rând, făina.
Se amestecă bine, iar după încorporare se adaugă praful de copt.
Se amestecă, apoi se lasă deoparte.
Cartofii se curăță și se taie felii.
Trei cartofi felii se adaugă în compoziție.
Se amestecă până când cartofii se îmbracă în compoziție, apoi se toarnă într-o tavă rotundă unsă cu puțin unt. Se nivelează. Deasupra se pun feliile de cartofi rămase, în cerc.
Deasupra se presară rozmarin și câțiva stropi de ulei de măsline.
Tava se dă la cuptorul preîncălzit la 180 de grade timp de 45-50 minute.
Se lasă să se răcorească 15-20 minute, apoi se feliază.
POFTĂ BUNĂ!!!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu