luni, 3 iunie 2019

Brioșe cu dovleac și ciocolată

Aveți nevoie de: 150 gr dovleac plăcintar (curățat de coajă și tăiat cuburi), 60 gr zahăr, 1 ou, 100 gr făină albă 000, 40 ml ulei floarea soarelui, 60 gr iaurt, 70 gr bucățele de ciocolată, 1 plic praf de copt, 1 linguriță esență vanilie. Pentru glazură: 160 gr cremă de brânză Philapelphia, 40 gr zahăr pudră, 20 gr unt.
Oul se amestecă cu zahărul, cu telul.
Se adaugă apoi uleiul și iaurtul și se amestecă până la încorporare.
Între timp cuburile de dovleac se pun într-un ibric cu un vârf de sare și se lasă pe foc 10 minute cu capacul pus. Apoi se lasă la răcit.
După ce se răcește, se mixează cu mixerul vertical până se obține un piure, care se adaugă peste compoziția cu ou.
Se amestecă până la încorporare, apoi se adaugă făina albă cernută, amestecată cu praful de copt.
După încorporare, se adaugă bucățelele de ciocolată.
Se amestecă până la încorporare, apoi se pune compoziție în formele de brioșe.
Se dau la cuptorul preîncălzit la 180 grade, pentru 18-20 minute. Se lasă la răcit și apoi se scot din forme.
Pentru glazură se amestecă cu lingura untul cu crema de brânză, apoi cu zahărul pudră.
Cu aceasta se decorează brioșele.
POFTĂ BUNĂ!!!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu